070 2002 442

Wat kost een vrachtwagen rijbewijs?

Wat kost een vrachtwagen rijbewijs? Als je jouw vrachtwagen rijbewijs in Nederland wilt halen, dan vraag jij je waarschijnlijk af hoeveel het gaat kosten. We vertellen je graag meer over alle kosten die gepaard gaan met het behalen van je rijbewijs, van de aanvraag kosten tot de kosten voor het afleggen van het theorie- en praktijkexamen. Natuurlijk kan je ook direct contact met ons opnemen.

Vrachtwagen rijbewijs kosten

Voor het behalen van een vrachtwagen rijbewijs in Nederland komen er verschillende kosten bij kijken. Allereerst is het aangeraden om voor jouw vrachtwagen theorie te gaan om vervolgens praktijklessen te nemen. Of je nu een cursusdag wilt volgen voor het RV1 examen, V2C examen en/of V3C examen, bij Vrachtwagen Opleiding kost het slechts €200 inclusief examenkosten! De prijs geldt voor ieder theorie examen.

Naast het behalen van jouw theorie kan je ook praktijklessen volgen bij een van onze partners. Bij Vrachtwagen Opleiding willen wij onze klanten zo goed mogelijk helpen, zo hebben wij een netwerk van de beste praktijkopleiders op het gebied van vrachtwagen rijlessen. Hierbij melden wij jou aan bij een van onze partners zodat je er zeker van bent dat je lest bij een goede praktijkschool voor vrachtwagens.

Kosten vrachtwagen rijbewijs afhankelijk van lessen!

Kosten voor vrachtwagen theorie staan vast, maar de kosten van praktijklessen variëren. Dit heeft natuurlijk te maken met de kosten per les die bij iedere rijschool verschillen. Daarnaast is de prijs ook grotendeels afhankelijk van het aantal vrachtwagen praktijklessen. De ene persoon heeft misschien minder lessen nodig dan een ander, wat uiteindelijk de prijs beïnvloedt.

De gemiddelde kosten van een vrachtwagen rijbewijs liggen tussen de 3000 en 4000 euro. Dit bedrag is inclusief alle kosten, zoals het theorie examen, praktijkexamen en leskosten. Natuurlijk is dit een gemiddelde en is het mogelijk dat je meer of minder betaalt voor je vrachtwagen rijbewijs.

Wat kost een vrachtwagen rijbewijs? Voorbeeld rekensom

Om jou een duidelijk beeld te geven van de kosten, hebben wij een voorbeeld rekensom opgesteld. Hierbij gaan wij uit van het gemiddelde aantal praktijklessen (28 lesuren). Per les bent je zo’n €50 kwijt. Voor jouw theorie inclusief theorie examen ben jij dus €600 kwijt bij Vrachtwagen Opleiding (RV1, V2C en V3C). Praktijk examen ligt rond de €400.

28 lesuren x 50 = €1400

Theorie compleet RV1, V2C en V3C = €600

Praktijk examen CBR = €400

In totaal komt dit neer op zo’n €2400. Maar zoals we al eerder hebben aangegeven, zal dit per persoon natuurlijk verschillen.

Wat-kost-een-vrachtwagen-rijbewijs

Contact

Heb jij vragen over wat een vrachtwagen rijbewijs kost of heb jij andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij bereikbaar op: 070 2002 442 of stuur ons een Whatsapp bericht via de website. Ook is het mogelijk om te mailen naar info@vrachtwagenopleiding.nl. Ons kantoor zit gevestigd in Rijswijk aan de Lange Kleiweg 52 E. Volg ons ook op Facebook!