070 2002 442

Vrachtwagen theorie

Ben je klaar voor het vrachtwagen theorie-examen? Bij Vrachtwagenopleiding.nl is het mogelijk om een los theorie-examen aan te vragen. Hierbij meld je je dus niet aan voor een cursusdag, maar kun je direct aan de slag met het maken van het officiële vrachtwagen theorie-examen. Dit is erg geschikt voor iedereen die zo snel mogelijk zijn vrachtwagen theorie wilt behalen en geen cursus vooraf (meer) nodig heeft. Via Vrachtwagenopleiding.nl kun je snel en eenvoudig een vrachtwagen theorie-examen aanvragen. De theorie-examens zijn officiële examens en worden gegeven door het CBR.

 • Officiële vrachtwagen theorie-examen aanvragen
 • Snel en eenvoudig aanvragen via onze website
 • Gegeven door het CBR, op een door jou gewenste CBR-locatie

Wil je meer weten over het aanvragen van een vrachtauto theorie-examen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Officieel theorie-examen afleggen voor vrachtwagen

Voordat je een vrachtauto praktijkexamen mag doen, dien je eerst de volgende theorie-examens af te leggen:

 • Theorie deel 1: Verkeer en Techniek (RV1)
 • Theorie deel 2: Administratie (R2C)
 • Theorie deel 3: voor rijbewijs C met code 95 (V3C)

Door het behalen van de vrachtwagen theorie-examens, bewijs je dat je gevaar op de weg kunt herkennen, kennis hebt van de verkeersregels en over verkeersinzicht beschikt. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Let op: per persoon kan er maximaal 1 examen per categorie aangevraagd worden. Wanneer je een theorie-examen hebt aangevraagd via Vrachtwagenopleiding.nl dien je er daarom rekening mee te houden dat je niet elders een aanvraag hebt lopen. Eventuele dubbele boekingen als gevolg hiervan zijn je eigen verantwoordelijkheid.

Hoe werkt het aanvragen van een vrachtwagen theorie-examen?

Het aanvragen van een vrachtwagen theorie-examen via Vrachtwagenopleiding.nl is erg eenvoudig. In enkele stappen heb je al een examen aangevraagd. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

 • Kies het gewenste theorie-examen voor de vrachtwagen.
 • Kies de gewenste locatie en datum van het examen.
 • Controleer je aanvraag in je virtuele winkelmand. Wanneer alles klopt, kun je verdergaan door op de knop ‘doorgaan naar aanmelden’ te klikken.
 • Vul je persoonlijke gegevens in en voeg eventueel notities toe.
 • Reken de aanbetaling veilig af via iDEAL.
 • Et voilà! Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag per mail.

Dankzij ons reserveringssysteem heb je geen DigiD nodig.

Eerst een cursus afleggen?

Heb je het gevoel dat je nog niet helemaal klaar bent voor het officiële vrachtwagen theorie-examen? Vraag dan een dagcursus aan bij Vrachtwagenopleiding.nl. Onze cursussen worden gegeven in Rijswijk, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Tijdens deze dagcursus leer je op een prettige manier alles wat je moet weten voor het theorie-examen. Zo weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor het vrachtwagen theorie-examen. Onze cursussen worden gegeven door ervaren trainers. Tevens verzorgen we de lunch, koffie, thee en het vervoer naar het CBR-examen. Wil je meedoen aan een dagcursus? Bekijk dan direct onze eerstvolgende cursusdata.

Meer weten? Neem contact op

Voor meer informatie over het aanvragen van een theorie-examen voor vrachtwagens, kun je gerust contact met ons opnemen. We zijn te bereiken via 070 2002 442. Of mail ons via info@vrachtwagenopleiding.nl. We staan je graag te woord.