070 2002 442

Vrachtwagen theorie

Geen cursus; direct je vrachtwagen theorie aanvragen

Ben je klaar voor het vrachtwagen theorie-examen? Bij Vrachtwagenopleiding.nl is het mogelijk om een los theorie-examen aan te vragen. Hierbij meld je je dus niet aan voor een cursusdag, maar kun je direct aan de slag met het maken van het officiële examen voor je vrachtwagen theorie. Dit is erg geschikt voor iedereen die zo snel mogelijk zijn vrachtwagen theorie wilt behalen en geen cursus vooraf (meer) nodig heeft. Via Vrachtwagenopleiding.nl kun je snel en eenvoudig een vrachtwagen theorie-examen aanvragen. Deze examens zijn officiële examens en worden gegeven door het CBR.

  • Officiële examen voor vrachtwagen theorie aanvragen
  • Snel en eenvoudig via onze website
  • Gegeven door het CBR, op een door jou gewenste CBR-locatie

Officieel examen voor vrachtwagen theorie afleggen

Voordat je een vrachtauto praktijkexamen mag doen, dien je eerst de volgende theorie-examens af te leggen:

Vrachtwagen theorie deel 1: Verkeer en Techniek (RV1)

Tijdens het eerste deel van je vrachtwagen theorie krijg je vragen over onder andere de gedragsregels, wetgeving en de functie en werking van verkeerstechnieken. Vrachtwagen theorie deel 1 duurt maximaal 75 minuten en bestaat uit 65 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je slaagt voor het eerste examen van je vrachtwagen theorie als je 52 vragen, of meer, goed beantwoord hebt

Vrachtwagen theorie deel 2: Administratie (R2C)

Het tweede deel van je vrachtwagen theorie gaat dieper in op onder andere de veiligheids- en milieuaspecten, relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit en bepalingen in de vervoerswetgeving. Dit gedeelte duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je mag door naar vrachtwagen theorie deel 3 als je 32 vragen, of meer, goed beantwoord hebt.

Vrachtwagen theorie deel 3: voor rijbewijs C met code 95 (V3C)

In het laatste gedeelte van je vrachtwagen theorie word je verder getoetst op o.a. relevante bepalingen in de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit, veiligheids- en milieuaspecten en de vervoerswetgeving. Vrachtwagen theorie deel 3 duurt 120 minuten en bestaat uit 45 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je bent geslaagd als je 32 vragen, of meer, goed beantwoord hebt.

Door je vrachtwagen theorie te behalen, bewijs je dat je gevaar op de weg kunt herkennen, kennis hebt van de verkeersregels en over verkeersinzicht beschikt. Om aan je vrachtwagen theorie te kunnen beginnen, dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Let op: per persoon kan er maximaal 1 examen per categorie aangevraagd worden. Wanneer je een theorie-examen hebt aangevraagd via Vrachtwagenopleiding.nl dien je er daarom rekening mee te houden dat je niet elders een aanvraag hebt lopen. Eventuele dubbele boekingen als gevolg hiervan zijn je eigen verantwoordelijkheid.

Examen vrachtwagen theorie aanvragen

Het aanvragen van een vrachtwagen theorie-examen via Vrachtwagenopleiding.nl is erg eenvoudig. In enkele stappen heb je al een examen aangevraagd. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

  1. Kies het gewenste examen voor je vrachtwagen theorie.
  2. Kies de gewenste locatie en datum van het examen.
  3. Controleer je aanvraag in je virtuele winkelmand. Wanneer alles klopt, kun je verdergaan door op de knop ‘doorgaan naar aanmelden’ te klikken.
  4. Vul je persoonlijke gegevens in en voeg eventueel notities toe.
  5. Reken de aanbetaling veilig af via iDEAL.
  6. Et voilà! Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag per mail.

Dankzij ons reserveringssysteem heb je geen DigiD nodig.

Eerst een vrachtwagen theoriecursus afleggen?

Heb je het gevoel dat je nog niet helemaal klaar bent voor het officiële vrachtwagen theorie-examen? Vraag dan een dagcursus aan bij Vrachtwagenopleiding.nl. Onze cursussen worden gegeven in Rijswijk, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Tijdens deze dagcursus leer je op een prettige manier alles wat je moet weten voor het theorie-examen. Zo weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor het vrachtwagen theorie-examen. Onze cursussen worden gegeven door ervaren trainers. Tevens verzorgen we de lunch, koffie, thee en het vervoer naar het CBR-examen. Wil je meedoen aan een dagcursus? Bekijk dan direct onze eerstvolgende cursusdata.

Meer weten? Neem contact op

Voor meer informatie over het aanvragen van een examen voor je vrachtwagen theorie kun je gerust contact met ons opnemen. We zijn te bereiken via 070 2002 442. Of mail ons via info@vrachtwagenopleiding.nl. We staan je graag te woord.

Veelgestelde vragen over vrachtwagen theorie

Hoe moeilijk is het examen voor vrachtwagen theorie?

In principe is je vrachtwagen theorie niet moeilijk om te behalen. Veel van de regels zijn namelijk gelijk aan wat je hebt geleerd voor je rijbewijs B. Natuurlijk betekent dit niet dat je niets hoeft te leren. Een goede voorbereiding is heel belangrijk voor je theorie- en praktijkexamen.

Hoeveel fouten mag ik maken bij het examen voor vrachtwagen theorie?

Om je vrachtwagen theorie te behalen, moet je 3 onderdelen succesvol afronden. Voor het eerste gedeelte mag je maximaal 13 fouten maken. Bij deel 2 zijn dat maximaal 8 fouten en bij deel 3 mag je maximaal 13 fouten maken.

Hoe ziet het examen voor vrachtwagen theorie eruit?

Alle theorie-examens vinden plaats op een CBR-locatie. Je neemt alles mee wat je nodig hebt, waaronder je identiteitsbewijs, en neemt plaats in een van de hokjes. Je vrachtwagen theorie-examen start vanzelf en na afloop hoor je direct of je geslaagd bent.