070 2002 442

Theorie-examen aanvragen

Ben je klaar voor het theorie-examen? Bij Slaagvandaag.nl is het mogelijk om een los theorie-examen aan te vragen voor de auto, scooter of motor. Hierbij meld je je dus niet aan voor een cursusdag, maar kun je direct aan de slag met het maken van een theorie-examen. Geschikt voor iedereen die snel zijn examen wil halen en het gevoel heeft dat hij/zij er helemaal klaar voor is! Via Slaagvandaag.nl kun je twee types theorie-examen aanvragen: het reguliere theorie-examen en het theorie-examen met extra tijd. Beide theorie-examens worden gegeven door het CBR.

Reguliere theorie-examen

Het reguliere theorie-examen is het theorie-examen dat het meeste wordt gekozen. Dit examen is beschikbaar voor auto, motor en scooter. Het examen vindt plaats op een locatie van het CBR en maak je op een scherm. Op dit scherm tik je met je vinger het juiste antwoord aan of je sleept het juiste antwoord. Je krijgt 30 minuten de tijd om het examen af te ronden. Het examen is ook beschikbaar in het Engels.

 • Meest gekozen theorie-examen
 • Aanvragen voor auto, motor en bromfiets
 • Theorie-examen maken op een scherm
 • 30 minuten de tijd
 • Vindt plaats in een CBR-examencentrum
 • Ook beschikbaar in het Engels

Het reguliere theorie-examen bedraagt € 54,45.

Ben je klaar voor het theorie-examen? Vraag het examen aan via de onderstaande button.

Los theorie-examen aanvragen

 

Theorie-examen met extra tijd

Heb je (een lichte vorm van) dyslexie of een aandoening waardoor je meer tijd nodig hebt voor het examen? Of beheers je de Nederlandse taal nog niet goed? Dan is het theorie-examen met extra tijd geschikt voor jou. Bij dit examen krijg je 15 minuten extra tijd om het examen af te ronden en heb je de optie om de vragen te laten voorlezen door een computerstem. Je gebruikt hierbij oordopjes van het CBR.

 • 15 minuten extra tijd (45 minuten in totaal)
 • Aanvragen voor auto, motor en bromfiets
 • Vragen worden voorgelezen (oordopjes verstrekt door het CBR)
 • Vindt plaats in een CBR-examencentrum
 • Ook beschikbaar in het Engels

Het theorie-examen met extra tijd bedraagt € 72,95.

Let op: de extra tijd geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaarherkenning.

Los theorie-examen met extra tijd aanvragen

 

Officieel theorie-examen afleggen voor auto, motor of scooter

Voordat je een praktijkexamen mag doen, dien je een theorie-examen af te leggen bij het CBR. Dit theorie-examen mag je doen vanaf 16 jaar. Wanneer je het theorie-examen hebt afgelegd, bewijs je dat je gevaar op de weg kunt herkennen, de verkeersregels weet en verkeersinzicht beschikt. Je bent dan klaar om veilig de weg op te kunnen met je auto, motor of scooter. Je theorie is 1,5 jaar geldig.

Let op: er kan per persoon maximaal 1 examen per categorie aangevraagd worden. Wanneer je een theorie-examen aanvraagt via Slaagvandaag.nl, hou er dan rekening mee dat je niet elders een aanvraag hebt lopen. De problemen die hieruit kunnen voortvloeien, zoals een dubbele boeking, zijn je eigen verantwoordelijkheid.

Theorie-examen auto

Het auto theorie-examen bestaat uit 65 vragen. Hierbij gaan 40 vragen over het onderdeel verkeersregels & verkeersinzicht. Bij dit onderdeel moet je minimaal 35 vragen goed hebben om te kunnen slagen.

De overige 25 vragen gaan over het onderdeel gevaarherkenning. Hier moet je er 13 van goed hebben om te kunnen slagen.

De wachttijd voor het theorie-examen auto is maximaal 4 weken.

Theorie-examen motor

Het motor theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Om te slagen dien je 44 vragen goed te beantwoorden.

Theorie-examen scooter

Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Om te kunnen slagen moet je 44 vragen goed hebben.

Hoe werkt het aanvragen van een theorie-examen?

Het aanvragen van een theorie-examen via Slaagvandaag.nl is erg simpel.

 • Kies het gewenste theorie-examen: een regulier theorie-examen of een theorie-examen met extra tijd.
 • Selecteer de gewenste locatie en datum.
 • Bekijk je aanvraag in je virtuele winkelmand. Klopt je aanvraag? Klik dan op de roze knop ‘doorgaan naar aanmelden’ om verder te gaan.
 • Vul je persoonsgegevens in en voeg eventueel bestelnotities toe.
 • Reken de aanbetaling af door middel van iDEAL.
 • Klaar! Je ontvangt een bevestiging per mail.

Met ons reserveringssysteem heb je geen DigiD account nodig.

Behoefte aan een cursus?

Wanneer je het gevoel hebt dat je nog niet helemaal klaar bent voor een theorie-examen, kun je bij Slaagvandaag.nl een dagcursus aanvragen. Deze cursussen worden gegeven in Rijswijk, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Tijdens de cursus leer je binnen één dag op een leuke manier alles wat je moet weten voor je theorie-examen. Na de dagcursus begrijp de leerstof voor het motor, scooter of autotheorie-examen. De cursus wordt gegeven voor ervaren trainers. Je krijgt lunch, koffie en thee en daarnaast verzorgen wij het vervoer naar het CBR-examen. Bekijk direct onze eerstvolgende cursusdata.

Meld je nu aan voor een dagcursus

Contact opnemen

Wil je meer informatie over het aanvragen van een theorie-examen via Slaagvandaag.nl? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 085 760 8008. Of mail ons via info@vrachtwagenopleiding.nl.