070 2002 442

Rijbewijs C

Wil je een vrachtwagen besturen? Dan heb je een rijbewijs C nodig. Dit wordt ook wel het ”groot rijbewijs” genoemd. Met dit rijbewijs mag je elk voertuig besturen met een maximaal toegestane massa van 7500 KG. Maar eerst moet je slagen voor jouw vrachtwagen theorie examen! Gelukkig kan je terecht bij Vrachtwagen Opleiding om jouw vrachtwagen theorie in een dag te behalen!

Wat is het rijbewijs C?

Wanneer je zware voertuigen wilt besturen, dan komt er meer verantwoordelijkheid bij kijken. Voor het besturen van een vrachtwagen moet je dus een rijbewijs C halen. Met dit rijbewijs mag je een voertuig besturen wat niet zwaarder mag zijn dan 7500 KG. Je hebt dit rijbewijs dus simpel gezegd nodig omdat je een groot voertuig bestuurd en je hiermee gaat deelnemen aan het verkeer.

Minimumleeftijd rijbewijs C

De minimumleeftijd om een rijbewijs C te halen is 21 jaar. Tegenwoordig kan je ook gaan voor jouw rijbewijs C1. Zo mag je al met 18 jaar examen doen voor jouw rijbewijs C1.

Wat is het rijbewijs C1?

Voor degenen die vrachtwagens en campers willen besturen, is het C1 rijbewijs vereist. Met het C1 rijbewijs mag de bestuurder voertuigen besturen die zwaarder zijn dan personenauto’s maar lichter dan vrachtwagens met aanhanger. Om dit rijbewijs te verkrijgen, moet de bestuurder minstens 18 jaar oud zijn. Het verkrijgen van een C1 rijbewijs omvat het afleggen van een schriftelijk examen en een praktisch rijexamen. Zodra de bestuurder het C1 rijbewijs heeft behaald, kan hij legaal vrachtwagens en campers besturen tot een bepaald gewicht op de openbare weg.

Rijbewijs C theorie

Voordat je het praktijkexamen mag afleggen voor jouw rijbewijs C, dien je eerst te slagen voor het theorie gedeelte. Hiervoor kan je terecht bij Vrachtwagen Opleiding. Wij bieden een eendaagse cursus aan. Zo ben je snel en gemakkelijk klaar voor het theorie examen!

Het theorie examen bestaat uit drie delen, namelijk :

– RVM-1: Gericht op verkeersinzicht, voertuigtechniek en verkeer-regelgeving.

– VM2-C: Gericht op milieuaspecten, veiligheid en arbeidstijden.

– VM3-C: Dit is een aanvulling op het VM2-C examen en is gericht op goederenvervoer.

Rijbewijs C theorie in 1 dag behalen

Jouw vrachtwagen theorie kan je binnen een dag bij ons behalen. Dit komt omdat wij ervaren instructeurs hebben die de stof door en door kennen. Bovendien kunnen zij het op een begrijpelijke manier uitleggen. Onze eendaagse cursus is daarom de ideale manier om snel en gemakkelijk jouw vrachtwagen theorie te halen!

RVM1-C examen

Vrachtwagenchauffeur is geen gemakkelijke baan. Een van de belangrijkste vereisten voor het slagen voor dit examen, dat kennistest over gedragsregels en verkeerstechnologie in het bijzonder. Er zijn maximaal 65 vragen over deze onderwerpen met een tijdslimiet van 75 minuten per onderdeel; maar maak je geen zorgen als het in het begin moeilijk aanvoelt, want we hebben alle benodigde informatie die we gemakkelijk kunnen uitleggen, dus 1 dag is voldoende!

VM2-C examen

VM2-C gaat verder waar RV1 ophield en behandelt administratie, veiligheidsaspecten en milieuvoorschriften die relevant zijn voor de werkwereld. Net als zijn voorganger bestaat dit examen uit 65 vragen. Je mag maximaal 13 fouten maken. Je krijgt meerdere vragen waarop je de juiste keuze moet maken. Bij de Vrachtwagen Opleiding zorgen we ervoor dat je vaardigheden in 1 dag samenkomen om niet mis te grijpen!

VM3-C examen

De VM3-C duurt maximaal 120 minuten. Je wordt getoetst op je kennis en begrip van alles wat met goederenvervoer te maken heeft, waardoor het een veel moeilijker examen is dan deel 1 of 2! Bij de Vrachtwagen Opleiding zorgen we ervoor dat je voorbereid bent met onze ervaren docenten.

Wanneer mag je deelnemen aan het praktijkexamen
rijbewijs C?

Om deel te mogen nemen aan het praktijkexamen, dien je te beschikken over een
rijbewijs B, theorie examen RVM1-C en VM2-C en een verklaring van geschiktheid.

Rijbewijs-C

Contact

Heb jij vragen over het rijbewijs C of heb jij andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Telefonisch zijn wij bereikbaar op: 070 2002 442 of stuur ons een Whatsapp bericht via de website. Ook is het mogelijk om te mailen naar info@vrachtwagenopleiding.nl. Ons kantoor zit gevestigd in Rijswijk aan de Lange Kleiweg 52 E. Volg ons ook op Facebook!