070 2002 442

Vrachtwagen theorie

Wil je slagen voor jouw vrachtwagen theorie? Dan is onze eendaagse cursus perfect voor jou! Wij helpen je alles te leren wat je moet weten om het examen met vlag en wimpel te halen. Onze ervaren instructeurs leiden je door elk onderwerp dat op het examen aan bod komt, en we bieden je veel oefenvragen zodat je volledig voorbereid bent op de grote dag. Registreer nu en begin binnenkort al met het volgen van onze cursus!

Geen cursus; direct je vrachtwagen theorie aanvragen

Ben je klaar voor het theorie-examen? Bij Vrachtwagenopleiding.nl is het mogelijk om een los theorie-examen aan te vragen. Hierbij meld je je dus niet aan voor een cursusdag, maar kun je direct aan de slag met het maken van het officiële examen voor je vrachtwagen theorie. Dit is erg geschikt voor iedereen die zo snel mogelijk zijn theorie wilt behalen en geen cursus vooraf (meer) nodig heeft. Via Vrachtwagenopleiding.nl kun je snel en eenvoudig een vrachtwagen theorie-examen aanvragen. Deze examens zijn officiële examens en worden gegeven door het CBR.

  • Officiële examen aanvragen
  • Snel en eenvoudig via onze website
  • Gegeven door het CBR, op een door jou gewenste CBR-locatie

Officieel examen voor vrachtwagen theorie afleggen

Voordat je een vrachtauto praktijkexamen mag doen, dien je eerst de volgende theorie-examens af te leggen:

Vrachtwagen theorie deel 1: Verkeer en Techniek (RVM1-C)

Tijdens het eerste deel van je theorie krijg je vragen over onder andere de gedragsregels, wetgeving en de functie en werking van verkeerstechnieken. Vrachtwagen theorie deel 1 duurt maximaal 75 minuten en bestaat uit 65 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je slaagt voor het eerste examen van je vrachtwagen theorie als je 52 vragen, of meer, goed beantwoord hebt

Vrachtwagen theorie deel 2: Administratie (VM2-C)

Het tweede deel van je theorie gaat dieper in op onder andere de veiligheids- en milieuaspecten, relevante bepalingen van de Arbeidstijdenwet, het Arbeidstijdenbesluit en bepalingen in de vervoerswetgeving. Dit gedeelte duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je mag door naar vrachtwagen theorie deel 3 als je 32 vragen, of meer, goed beantwoord hebt.

Vrachtwagen theorie deel 3: voor rijbewijs C met code 95 (VM3-C)

In het laatste gedeelte van je theorie word je verder getoetst op o.a. relevante bepalingen in de Arbeidstijdenwet en het Arbeidstijdenbesluit, veiligheids- en milieuaspecten en de vervoerswetgeving. Vrachtwagen theorie deel 3 duurt 120 minuten en bestaat uit 45 vragen, waarvan het merendeel meerkeuze. Je bent geslaagd als je 32 vragen, of meer, goed beantwoord hebt.

Door je theorie te behalen, bewijs je dat je gevaar op de weg kunt herkennen, kennis hebt van de verkeersregels en over verkeersinzicht beschikt. Om aan je theorie te kunnen beginnen, dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B.

Let op: per persoon kan er maximaal 1 examen per categorie aangevraagd worden. Wanneer je een theorie-examen hebt aangevraagd via Vrachtwagenopleiding.nl dien je er daarom rekening mee te houden dat je niet elders een aanvraag hebt lopen. Eventuele dubbele boekingen als gevolg hiervan zijn je eigen verantwoordelijkheid.

Slaag binnen één dag voor je vrachtwagen theorie!

Onze eendaagse vrachtwagen theoriecursus is de perfecte manier om je voor te bereiden op het examen. We behandelen alle onderwerpen die aan bod komen. Daarnaast kan je vragen stellen indien je het niet snapt. Het voordeel van onze eendaagse  theorie cursus is dat je niet meer hoeft te leren uit boeken. Deze manier van leren is vele malen effectiever en de kans op slagen is dan ook aanzienlijk hoger. Ook is het natuurlijk veel meer motiverend, aangezien je met meerdere cursisten zit!

Spoedcursus vrachtwagen theorie

Als je zo snel mogelijk wilt slagen voor jouw vrachtwagen theorie, ben jij bij ons aan het juiste adres. De cursus wordt gegeven door ervaren instructeurs, die ervoor zorgen dat je volledig voorbereid bent op je examen. In een aantal uurtjes bent u dan ook volledig klaargestoomd. Onze eendaagse cursus is dan een van de snelste manieren om te slagen voor jouw vrachtwagen theorie.

Onze vrachtwagen theoriecursus is geschikt voor iedereen

De theorielessen die worden verzorgd door onze ervaren docenten, zijn geschikt voor iedereen. Als je voor het eerst het vrachtwagen theorie examen wilt afleggen, of als je het al eerder hebt gedaan en je kennis wilt opfrissen, dan is dit dé cursus voor jou. Door onze unieke manier van lesgeven kan iedereen slagen voor zijn of haar vrachtwagen theorie. Je hoeft dus ook totaal geen voorkennis te hebben.

Examen vrachtwagen theorie aanvragen

Het aanvragen van een vrachtwagen theorie-examen via Vrachtwagenopleiding.nl is erg eenvoudig. In enkele stappen heb je al een examen aangevraagd. Volg hiervoor de onderstaande instructies:

  1. Kies het gewenste examen voor je theorie.
  2. Kies de gewenste locatie en datum van het examen.
  3. Controleer je aanvraag in je virtuele winkelmand. Wanneer alles klopt, kun je verdergaan door op de knop ‘doorgaan naar aanmelden’ te klikken.
  4. Vul je persoonlijke gegevens in en voeg eventueel notities toe.
  5. Reken de aanbetaling veilig af via iDEAL.
  6. Et voilà! Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag per mail.

Dankzij ons reserveringssysteem heb je geen DigiD nodig.

Eerst een vrachtwagen theoriecursus afleggen?

Heb je het gevoel dat je nog niet helemaal klaar bent voor het officiële vrachtwagen theorie-examen? Vraag dan een dagcursus aan bij Vrachtwagenopleiding.nl. Onze cursussen worden gegeven in Rijswijk, Rotterdam, Den Haag, Leiden en Zoetermeer. Tijdens deze dagcursus leer je op een prettige manier alles wat je moet weten voor het theorie-examen. Zo weet je zeker dat je helemaal klaar bent voor het vrachtwagen theorie-examen. Onze cursussen worden gegeven door ervaren trainers. Tevens verzorgen we de lunch, koffie, thee en het vervoer naar het CBR-examen. Wil je meedoen aan een dagcursus? Bekijk dan direct onze eerstvolgende cursusdata.

Vrachtwagen theorie behaald? Start met praktijklessen!

Naast het aanbieden van theorie, willen wij onze klanten volledig ontzorgen. Na het behalen van het theorie examen mag je beginnen aan de praktijklessen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk veel rijscholen waar je lessen kan volgen. Door het grote aanbod kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben dan ook een netwerk van praktijkopleiders met het hoogste slagingspercentage waar je direct kunt beginnen met lessen.

Vrachtwagen-theorie

Meer weten? Neem contact op

Voor meer informatie over het aanvragen van een examen kun je gerust contact met ons opnemen. We zijn te bereiken via 070 2002 442. Of mail ons via info@vrachtwagenopleiding.nl. We staan je graag te woord. Volg ons ook op Facebook om geen acties te missen!

Veelgestelde vragen over vrachtwagen theorie

Hoe moeilijk is het examen voor vrachtwagen theorie?

In principe is je vrachtwagen theorie niet moeilijk om te behalen. Veel van de regels zijn namelijk gelijk aan wat je hebt geleerd voor je rijbewijs B. Natuurlijk betekent dit niet dat je niets hoeft te leren. Een goede voorbereiding is heel belangrijk voor je theorie- en praktijkexamen.

Hoeveel fouten mag ik maken bij het examen voor vrachtwagen theorie?

Om je theorie te behalen, moet je 3 onderdelen succesvol afronden. Voor het eerste gedeelte mag je maximaal 13 fouten maken. Bij deel 2 zijn dat maximaal 8 fouten en bij deel 3 mag je maximaal 13 fouten maken.

Hoe ziet het theorie examen eruit?

Alle theorie-examens vinden plaats op een CBR-locatie. Je neemt alles mee wat je nodig hebt, waaronder je identiteitsbewijs, en neemt plaats in een van de hokjes. Je theorie-examen start vanzelf en na afloop hoor je direct of je geslaagd bent.

Hoelaat begint de cursus?

De cursus begint lekker vroeg! De eerste les is om 06:45 uur. We gaan direct aan de slag en we zullen uiterlijk om 14.00 uur klaar zijn. Afhankelijk van waar onze examens worden gehouden en hoe lang het duurt. In je bevestigingsmail van de inschrijving van staat meer informatie over wat er volgt voor studenten die zich inschrijven voor een theoriecursus.